Waarom een shirt onder een overhemd dragen?

Waarom een shirt onder een overhemd dragen?

Waarom een shirt onder een overhemd dragen?
Veel mannen dragen een T-shirt onder een overhemd. Daar heeft iedere man zo zijn eigen reden voor. Toch kunnen we je hier wel een aantal belangrijke redenen laten zien. Waarom een man ervoor kiest om een shirt onder een overhemd te dragen.

Ter voorkoming van lelijke gele transpiratievlekken

Iedere man transpireert. De één wellicht wat meer als de ander. Om te voorkomen dat je nieuwe overhemd ontsierd wordt door zweetvlekken, kiezen mannen voor een shirt onder een overhemd. Het vervelende van transpiratievlekken is de gele verkleuring. Dit soort vlekken wil je niet in je mooie overhemd krijgen Hoogstwaarschijnlijk krijg je deze zweetvlekken wel in het shirt. Maar je beschermt hiermee wel je nette overhemd.

Het overhemd is net iets te doorschijnend

Waarom een shirt onder een overhemd. Een hele belangrijke reden om een shirt eronder te dragen is het feit dat een overhemd soms behoorlijk doorschijnend kan zijn. Op zich is dat geen probleem. Maar mannen met wat meer borsthaar willen dit liever misschien wat camoufleren of anders gezegd onzichtbaar maken. Het ziet er met een shirt eronder net iets verzorgder uit. Natuurlijk zie je met een shirt eronder er helemaal niets meer van borsthaar.

Je overhemd wat langer fris houden

Net hadden we het net al over dat een shirt het transpiratievocht opneemt en daardoor voorkom je transpiratievlekken in je mooie overhemd. Als je een overhemd aantrekt zonder shirt eronder Dan draag je deze op je blote huid. Natuurlijk verzorg je jezelf goed. Maar toch kan je na een paar uren dragen merken dat je overhemd niet meer zo fris aanvoelt. Door er een shirt onder te doen draag je het overhemd voor het grootste gedeelte niet meer op de blote huid. Wat ervoor zorgt dat je het sportieve of nette overhemd langer kan blijven dragen, Door het shirt bescherm je het overhemd en blijft deze gegarandeerd langer fris.

Het geeft net wat meer warmte

Een shirt eronder dragen is ook een goed idee als je het snel koud vindt of omdat je juist ergens even de kou in moet. Alleen maar een overhemd aantrekken is soms gewoon niet genoeg tegen de kou. Ben je een man die het meestal snel koud heeft? Dan is een shirt eronder eigenlijk onmisbaar. Het geeft je net wat meer warmte die je goed kan gebruiken. Het voelt ook heerlijk comfortabel warm aan.

Voor een nette en verzorgde uitstraling

Waarom een shirt onder een overhemd dragen? Omdat het je ook een nette verzorgde uitstraling geeft. Heb je alleen een overhemd aan en doe je boven een paar knoopjes los dan komt dat misschien wat meer als een casual look over. Terwijl je voor sommige gelegenheden er juist heel gekleed en netjes uit wil zien.
Als je dan de bovenste knoopjes van je overhemd los wil maken heb je er in ieder geval nog een mooi shirt onder. Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten als je een shirt eronder wil dragen. Om een geklede en nette uitstraling te krijgen moet het shirt dat je eronder wil dragen goed van lengte zijn.
Je begrijpt wel als het shirt tekort is dat het iedere keer omhoog kruipt en niet goed in de broek of pantalon blijft zitten. Dat is uiteraard niet de bedoeling aan de andere kant is te lang uiteraard ook niet goed.
Mocht het shirt te lang zijn dan moet je dit als de ware in je broek gaan proppen. Met als gevolg dat het te lange shirt in je broek gaat ophopen en je dit kan zien aan de bobbels die er door ontstaan in je broek. Het is daarom heel belangrijk om te kijken naar een shirt dat goed past niet te lang en niet te kort.

Schrijf een opmerking

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.