Welk overhemd onder een groen pak?

Welk overhemd onder een groen pak?

Dit seizoen zijn de groenen pakken niet aan te slepen. En niet zo gek, want een groen pak staat bijna iedereen goed. Ze zijn er in allerlei kleurtinten, van mintgroen en licht olijf tot khaki en fel groen. Maar welk overhemd draag je hier nu onder? Geen zorgen, na het lezen van dit blog weet jij precies welke kleur overhemd je moet pakken. 

Allereerst is het belangrijk om te weten welke tint groen jouw pak of kostuum is. Want bij een mintgroen pak draag je hele andere opties dan onder een legergroen pak. 

 

Welk overhemd onder lichtgroen pak?

Onder lichtgroene pakken, zoals mint en licht khaki of olijf, kun je eigenlijk het beste een mooi kraakwit overhemd dragen. Hierdoor komt het pak mooi fris uit en leg je de nadruk op de groene kleur. 

Je draagt er dan een groene stropdas bij in de kleur van het pak, dus ton-sur-ton. Of je draagt er een witte stropdas of strikje op. Je kunt dan kiezen voor een witte stropdas met een structuur, bijvoorbeeld een visgraat of paisley structuur. Hierdoor maak je het geheel iets spannender. 

 

Welk overhemd onder midden- of heldergroen pak?

Bij een pak in een mooie, middengroene kleur heb je al iets meer opties. Natuurlijk zullen de meeste mannen alsnog snel grijpen naar een wit overhemd. Helemaal prima, met wit sla je nooit de plank mis. 

Maar er zijn meer opties. Denk bijvoorbeeld aan een zwart overhemd, of een overhemd in een bijpassende, lichtere tint groen. Als je voor een lichtere tint groen kiest, let er dan op of beide kleuren dezelfde ondertoon hebben. Bijvoorbeeld warmer groen of koeler groen. 

Kies je voor een lichtgroen overhemd, draag er dan een stropdas in de kleur van het pak op. Kies je voor een wit overhemd, dan kun je kiezen voor een witte stropdas, een stropdas in de kleur van het pak, of een stropdas in lichtgroen of beige. 

 

Welk overhemd onder donkergroen pak?

Bij donkergroene pakken spreken we over kleuren als khaki en legergroen. Ook heel donker petrol groen valt hieronder. 

Het mooiste, friste contras krijg je in combinatie met een wit overhemd en een stropdas in wit of de kleur van het pak. Een beige stropdas of lichter groene stropdas is uiteraard ook mogelijk.

Een donkergroen pak is ook te combineren met een lichtgrijs overhemd en een lichtgroen overhemd. Let erop of beide kleuren groen dezelfde ondertoon hebben. Bijvoorbeeld warmer groen of koeler groen. 

Bij een khaki groen of warmere kleur groen is ook beige een goeie optie. Dit geeft een iets meer casual look. Je draagt dan bij voorkeur een ton-sur-ton stropdas, of geen stropdas. 

Ook een zwart overhemd wordt gedragen onder een groen pak. Dit geeft een hele donkere, krachtige uitstraling. Een zwart overhemd maakt een groen pak dus ook direct herfst- of winterproof. Bij een zwart overhemd draag je een zwarte stropdas, of een stropdas in dezelfde kleur als het pak. 

 

Conclusie

Een groen pak staat dus altijd goed in combinatie met een wit overhemd. Hiermee kun je de plank niet misslaan. Maak af met een witte of groene stropdas. 

Een middengroen pak kun je daarnaast combineren met lichtgroen of zwart. En een donkergroen pak kun je combineren met lichtgrijs, lichtgroen, zwart en wit. Benieuwd naar ons aanbod groene overhemden? Bekijk de collectie.


Schrijf een opmerking

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.