Damesmode Trends 2023

Damesmode Trends 2023

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en de mode-industrie heeft ons weer volledig betoverd met nieuwe stijlen en trends. Blouses zijn dit seizoen een hot item en te vinden in allerlei kleuren, maten, materialen en printjes. Een blouse werd afgelopen jaren vooral zakelijk gedragen, maar sinds vorig seizoen zijn blouses ook niet weg te slaan uit het straatbeeld. In dit artikel zal ik 12 trends in dames blouses voor 2023 met jullie delen, zodat jullie het komend seizoen deze trend kunnen rocken op kantoor en in het dagelijks leven.

1. Terug naar de jaren '90: Crop Tops

Ja dames, de crop tops zijn weer terug! Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet je hele buik te laten zien. De crop tops van 2023 hebben een iets langer silhouet, zodat je alleen een klein stukje huid laat zien. Combineer ze met een hoge taille broek of rok voor een chique en trendy look. Een jasje erover heen en je hebt een nog 'veiligere' look. 

 2. Transparant

Transparante stoffen waren al een trend in 2022, maar in 2023 zullen we deze trend nog meer zien. Blouses met doorzichtige stoffen en kanten details geven je outfit een elegante touch. Ze zijn perfect voor een avondje uit of een feestje. Ook op kantoor wordt een blouse met iets transparant detail steeds meer geaccepteerd. Zorg er dan wel voor dat je er een topje onder doet en dat je het zakelijk en stijlvol houdt. 

3. Stijlvolle franjes

Franjes zijn terug in de mode en niet alleen voor festivals. We zien ze nu ook terug op blouses. Franjes geven je blouse een speels en vrouwelijk accent en zijn perfect om te dragen naar een casual gelegenheid. 

4. Mouwen met een twist

Mouwen zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van een blouse, maar in 2023 krijgen ze een nieuwe twist. Van oversized pofmouwen tot mouwen met ruches of cut-outs, er zijn veel nieuwe stijlen om uit te kiezen. Deze stijlen geven je blouse een unieke uitstraling en maken het dragen van een blouse veel interessanter. Één van onze bestsellers is de blouse met ballonmouw, een hele mooie opvallende mouw. Deze blouse is heel goed casual maar ook zakelijk te dragen. Een musthave voor je garderobe! 

5. Zachte pastelkleuren

Pastelkleuren zijn perfect voor het voorjaar en de zomer. Zachte tinten zoals roze, mintgroen en lavendel zijn perfect om te combineren met een neutrale broek of rok. De pastel trend is going strong voor een paar seizoenen! En ook dit seizoen kun je deze trend weer uit de kast halen. 

6. Oversized silhouetten

Blouses met oversized silhouetten zijn ook een trend. Deze stijl is perfect voor een casual look. Draag een oversized blouse met een jeans en een paar sneakers of loafers voor een modieuze, casual look. Of in een rok gestopt voor een meer stijlvolle, zakelijke look. Draag je liever een broek naar je werk? Combineer de oversized blouse dan met een pantalon en een paar pumps, om het geheel toch een zakelijke touch te geven. 

7. Ruches en volants

Ruches en volants zijn niet meer weg te denken uit de mode. In 2023 zien we deze trend ook zien op dames blouses. Blouses met ruches en volants geven je outfit een romantische en vrouwelijke uitstraling. 

8. Prints en patronen

Prints en patronen zijn altijd een trend in de mode. Dit seizoen zien we veel bloemenprints, strepen en stippen op dames blouses. Prints en patronen zijn perfect om je outfit wat meer kleur en detail te geven. 

9. Dierenprints

Blouses met slangen-, zebraprint of luipaardprint zijn perfect om je outfit wat meer pit te geven. Combineer ze met een neutrale broek of rok om de blouse op te laten vallen. 

10. Terug naar de basics: witte blouse 

De witte blouse terug van..... nooit weggeweest. De witte blouse is een echte klassieker en past bij elke gelegenheid. In 2023 zien we deze trend nog meer, waarbij de focus ligt op minimalistische ontwerpen en hoogwaardige materialen. Investeer in een mooie witte blouse van goede kwaliteit en je hebt er jaren plezier van. 

11. Aardetinten

Aardetinten als groen, mosterd, terracotta, beige en bruin zijn al een tijdje in de mode. Ook dit seizoen zie je deze kleuren terug. In het voorjaar zijn de tinten wel iets feller en lichter als in de winter. Waar we in de winter bijvoorbeeld khaki droegen, dragen we het voorjaar bijvoorbeeld licht olijf en beige.

12. Neon en felle kleuren

Een hele grote trend dit seizoen is neon en felle kleuren. Fuchsia en oranje zijn momenteel in alle winkels te vinden. Daarnaast zien we ook veel felgroen, geel, paars en kobalt blauw. Mooie, diepe, felle kleuren. Ook colorblocking kan prima, dus combineer je roze trui gerust met een groene broek! 

Dat waren de 12 trends in dames blouses voor 2023. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende stijlen en trends om zo je eigen unieke stijl te ontdekken. Of je nu kiest voor een crop top of een oversized blouse, de belangrijkste factor is dat je je er comfortabel in voelt. Een blouse is een veelzijdig kledingstuk dat je kunt dragen naar het werk, een avondje uit of een casual gelegenheid. Kies een blouse die past bij jouw persoonlijke stijl en je zult er zeker fantastisch uitzien.

 Tot slot, hier zijn nog een paar tips om je te helpen bij het stylen van een blouse:

  • Draag een blouse in je broek of rok om een slankere look te creëren.
  • Experimenteer met verschillende accessoires zoals statement oorbellen of een ketting om je blouse op te laten vallen.
  • Combineer een blouse met een blazer voor een professionele en chique uitstraling.
  • Draag een blouse met een paar hoge hakken om je outfit wat meer pit te geven.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat je geïnspireerd bent om een mooie blouse te kopen! Want een blouse is tijdloos en gaat veel seizoenen mee. Ben je benieuwd naar onze collectie? Check onze collectie dames blouses hier.


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


Speciaal voor jou geselecteerd

Voir toutes
Dames Jeans
Herenjeans