Hoe houd je een zwart overhemd mooi zwart?

Hoe houd je een zwart overhemd mooi zwart?

Het is een dilemma waar we allemaal mee te maken hebben: hoe houd je zwarte overhemden mooi en zwart. Het lijkt erop dat wat we ook doen, ze altijd lijken te vervagen en minder dan wenselijk worden. In deze blogpost bespreken we een aantal tips om je zwarte overhemden er op zijn mooist uit te laten zien!

Vermijd de wasmachine

Vermijd eerst en vooral je zwarte overhemd te vaak te wassen. Door ze te wassen zal de kleur alleen maar sneller verbleken. Als je ze toch moet wassen, doe dat dan in koud water en gebruik altijd een kleur-veilig wasmiddel. Gebruik liever geen wasverzachter. Dit zorgt ervoor dat kleding sneller slijt. 

Je kunt ervoor zorgen dat je je overhemd minder vaak hoeft te wassen door er elke dag een fris T-shirt onder te dragen. Je overhemd blijft dan langer schoon. 

Geen droger alsjeblieft!

Een tweede tip: hang je zwarte overhemden op om te drogen in plaats van een droger te gebruiken. De hitte van het drogen kan de kleur ook doen vervagen.

Je kunt direct van dit moment gebruik maken om de overhemden zo strijkvrij mogelijk te laten drogen. Klop het overhemd, als het nat uit de wasmachine komt, een aantal keer goed uit. Hang het overhemd daarna op een hanger en trek de mouwen en kraag nog iets strakker. Je overhemd droogt nu al heel kreukvrij op. Wellicht moet je er nog even kort met het strijkijzer overheen, maar het scheelt veel werk!

Lage temperatuur strijken

Als je zwarte overhemden strijkt, gebruik dan een lagere temperatuurstand. Ook hier geldt dat te veel hitte de stof kan beschadigen en de kleur kan doen vervagen.

Als je de bovenstaande tip hebt gevolgd om je overhemden goed uit te kloppen voor het uithangen, dan is strijken op hoge temperatuur waarschijnlijk niet nodig. Je kunt er ook voor kiezen om strijkvrije overhemden te kopen. Deze zijn behandeld met een finish die een heel aantal wasbeurten meegaat. 

Uit de zon

Ten vierde, bewaar je zwarte kleren op een koele, donkere plaats. Zonlicht kan de kleur ook doen verbleken, dus is het het beste om ze uit direct zonlicht te houden.

Natuurlijk is het voor het drogen juist belangrijk dat de overhemden op een warme plek drogen. Maar kies dan liever voor je zolder, dan voor de tuin. Voor wit geldt juist dat je het in zonlicht moet hangen, zodat het wit nog witter wordt. 

Vermijd chemicaliën

Vermijd tenslotte het gebruik van agressieve chemicaliën bij het schoonmaken van zwarte kleding. Harde chemicaliën kunnen de stof beschadigen en de kleur doen uitlopen of vervagen. Als je toch een wasmiddel moet gebruiken, kies dan voor een zacht, kleur-veilig schoonmaakmiddel. Of probeer een natuurlijk wasmiddel, bij voorkeur voor gekleurde of donkere was. 

Textielverf

Een laatste optie is zwarte textielverf. HIermee kun je jouw zwarte kleding een nieuw leven inblazen. Neem bijvoorbeeld de Dylon pods intense black. Deze zijn bij veel drogisterijen te koop. Let wel op als je de overhemden hierna voor het eerst in de wasmachine doet. Zorg ervoor dat je dan een was draait met alleen zwarte items. De verf kan namelijk nog iets afgeven, net als wanneer je een nieuw kledingstuk hebt gekocht. 

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je helpen je zwarte overhemden er mooi en zwart uitzien. Dus wees niet bang om je favoriete zwarte shirt te dragen, maar zorg ervoor dat je hem goed verzorgd. 

Heb je nog andere tips om zwarte kleding er op zijn mooist uit te laten zien? Deel ze in de reacties hieronder! 


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


Speciaal voor jou geselecteerd

Voir toutes
Dames Jeans
Herenjeans