Hoe moet je een overhemd wassen?

Hoe moet je een overhemd wassen?

Je wil je overhemd uiteraard zo lang mogelijk mooi houden. Om te voorkomen dat er tijdens het wassen verkleuringen of beschadigingen ontstaan aan het overhemd zijn er bepaalde handelingen of zaken waar je op moet letten. Het zorgt voor een langere levensduur van je overhemden en ze blijven er mooi uitzien.

Waar je als eerste op moet letten bij het wassen van overhemden?

Na het dragen van een overhemd wil je deze gaan wassen. Wat je als eerste moet doen is even de wasvoorschriften lezen die op het label staan. Hier staat precies op aangegeven op welke temperatuur je het overhemd het best kan wassen. Wil je een overhemd wassen in de wasmachine? Dat kan maar dan zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten.
  • Het wasprogramma
  • Het separaat wassen van overhemden
  • Het binnenst buiten draaien
  • De knopen dichtdoen
  • Een zo laag mogelijke temperatuur.
Voor het wassen van overhemden kan je het beste het fijn was programma (of voor delicate was) van de wasmachine gebruiken. Dit voorkomt slijtage en beschadigingen van je overhemd.

Daarnaast is het apart of separaat wassen zeker iets wat je in overweging moet nemen. Je wil voorkomen dat je kraakheldere witte overhemden grauw en grijs worden of als je er bonte was bij doet dat ineens je overhemden een andere kleur krijgen. Wil je de overhemden in goede conditie houden dan is apart wassen een goed idee.

Om de stof het textiel van je overhemd wat meer bescherming te geven tijdens het wassen kan je de overhemden het beste binnenste buiten draaien, Doe als het even kan ook de knopen dicht dit is ook ter voorkoming van slijtage en beschadigingen.

Als je het label in het overhemd leest dan staat er waarschijnlijk op dat je de overhemden het beste op 30 graden kan wassen. Op een zo laag mogelijke temperatuur dit is om kreuken en vouwen te voorkomen maar ook om ervoor te zorgen dat het overhemd niet krimpt in de was.

Hoe houd je het overhemd kreukvrij?

Het is heel vervelend als je overhemd vol kreukels en vouwen uit de wasmachine komt. Het is een hele klus om het overhemd weer mooi glad te strijken. Om te voorkomen dat het overhemd met kreukels uit de was komt was je het overhemd op een zo laag mogelijk temperatuur.
Zodra het wasprogramma klaar is haal je het overhemd zo snel mogelijk uit de wasmachine. Om vervolgens een paar keer goed los te slaan. Daarna hang je het overhemd zo netjes mogelijk op een kledinghanger. Je kan het overhemd zo laten hangen tot deze helemaal droog is.

Hoe voorkom je dat de boord lelijk wordt in de was?

Een overhemd wassen moet op een manier dat het hemd er het minste onder lijdt. Dat geldt ook zeker voor het boord en de manchetten. Deze moeten mooi en stevig blijven. Voor dat je het hemd in de wasmachine doet draai je het overhemd binnenste buiten. Dit is ook ter bescherming van de boord en de manchetten. Zitten er gele of vieze vlekken op de boord of de manchetten dan moet je deze eerst even voor behandelen.

Gele vlekken op de boord

Door onder andere zweet kunnen er wat gele vlekken ontstaan in de boord. Geen fraai gezicht maar dit kan je heel snel weer oplossen. Voor dat het hemd de wasmachine ingaat smeer je de boord in met wat afwasmiddel of groene zeep.
Je kan eventueel er ook voor kiezen om de vlek te behandelen met een speciale vlekverwijderaar.Doe daarna het overhemd in de wasmachine. Stel de machine in op een fijn was of delicaat wasprogramma (30 graden). Na het wassen is je overhemd weer kraakhelder en de gele vlekken zijn verdwenen.

Overhemden met de hand wassen

Je kan eventueel er ook voor kiezen om je overhemden met de hand te wassen. Als je bijvoorbeeld bang bent dat je overhemd toch licht beschadigd of verkleurd uit de wasmachine komt. Dit kan je doen door van wasmiddel en koud water sop te maken.
Er is echter wel een belangrijke voorwaarde. Er mogen geen grote vlekken in het overhemd zitten. Dan is met de hand wassen niet voldoende en moet het overhemd alsnog in de wasmachine.

Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


Speciaal voor jou geselecteerd

Voir toutes
Dames Jeans
Herenjeans