Op zoek naar het perfecte overhemd voor kerst?

Op zoek naar het perfecte overhemd voor kerst?

Het is weer bijna de mooiste tijd van het jaar: kerstmis. Druk, maar ook erg gezellig. Heerlijk met zijn allen eten, sfeervolle kerstlichtjes en feestelijke outfits. We willen er natuurlijk dan ook allemaal op ons best uitzien. Daarbij kan het perfecte overhemd voor kerst natuurlijk niet missen.

 

 

1. Een wit overhemd

Dit is natuurlijk de klassieker: elke man moet wel een wit overhemd in zijn kledingkast hebben. Het is een essentieel kledingstuk dat overal mee gecombineerd kan worden en op verschillende gelegenheden, zoals kerst, gedragen kan worden.

De meest bekende variant is een wit overhemd met een zwart pak eroverheen. Maar het kan ook op een heleboel andere manieren. Zo kun je voor kerst je overhemd combineren met een jasje zoals een colbert of blazer. Wanneer je dit doet wordt aangeraden om een wijd gesneden kraag te gebruiken (ook wel cutaway collar genoemd). Dit zorgt ervoor dat de overhemd perfect onder een pak, colbert of blazer past.

Een wit overhemd kun je voor de kerst leuk combineren met een zwarte stropdas en een geruite pantalon. Een riem met zwarte suède schoenen zijn natuurlijk niet te vergeten. Om een speelse twist te geven aan het witte overhemd, kun je deze i.p.v. een stropdas ook combineren met bruine bretels, bruine schoenen en een zwarte pantalon. Wil je het casual maar netjes houden? Combineer dan een beige chino met het witte overhemd en doe er een zwarte colbert eroverheen. Met de juiste accessoires is deze outfit helemaal kerst proof.

2. Navy overhemd

Op nummer twee staat een donkerblauw (navy) overhemd. Deze kleur op een overhemd straalt warmte en netheid uit, ideaal dus voor de kerst. Bij een blauw overhemd is het belangrijk om te weten dat je deze het beste niet met zwart kunt combineren. Neutrale tinten passen het mooist bij navy. Denk aan kleuren zoals beige, bruin en wit. Een navy overhemd kan ook gecombineerd worden met lichtblauw. Voor een mooie kerstlook kun je een navy overhemd combineren met een grijze pantalon, zwarte riem, zilveren horloge en natuurlijk een stropdas. Wil je het deze kerst wat meer casual houden? Hou het dan simpel met een navy overhemd, baggy jeans, zwarte riem en zwarte schoenen.

3. Pasvorm overhemd

Een goed begin is het halve werk. Naast het juiste overhemd is het ook belangrijk dat deze goed bij je lijf aansluit. Zo weet je zeker dat je er op en top uitziet voor de kerst.

Heb je een gespierd bovenlijf? Dan kun je gaan voor een getailleerd overhemd. Als je meer een buikje hebt zorgt een rechte pasvorm ervoor dat dit minder opvalt. Zit je er tussenin, dan kun je het beste voor een rechte of licht getailleerd overhemd gaan.

Denk eraan dat het overhemd ook een goede lengte moet hebben. Zorg ervoor dat het overhemd ongeveer 5 centimeter onder de riemband komt. Op deze manier kun je je overhemd eenvoudig in je broek stoppen zonder dat het onnodig over de broek hangt.

De mouwen van je overhemd zijn perfect als ze niet over je handen heen vallen, maar je pols ook niet zichtbaar is. Eigenlijk moeten ze net 1 tot 1,5 cm onder de mouw van je colbert uitsteken. 2 tot 4 centimeter extra stof zorgt ervoor dat je genoeg bewegingsruimte bij je armen hebt. Qua knopen kun je voor een formele gelegenheden zoals kerst het beste een tot twee knoopjes open hebben. Voor in het weekend of met casual wear mogen er vier knoopjes open.

4. Poplin overhemd

Poplin is 100% katoen, gemaakt met een fijne weefmethode waardoor het gladder en dunner oogt. Dankzij de lichte, goed ademende stof is het zeer geschikt voor warmere temperaturen. Vaak zijn poplin overhemden gemixt met zijde, wol en/of polyester. De stof is sterk, kreukt nauwelijks, voelt prettig op de huid en er is geen reliëf zichtbaar. Deze stof gebruiken wij veel in onze overhemden van Webblouse. Door de hoge kwaliteit en gladde uiterlijk van Poplin is dit ideaal om te dragen op kerst.

5. Twill overhemd

Ook kun je voor een twill overhemd gaan wanneer je een overhemd zoekt voor kerst. Ook wel bekend als keperbinding, dit is een weefmethode waarbij er een diagonaal patroon in de stof wordt gemaakt. Er zijn verschillende soorten wevingen, namelijk fijn, grof, royal, denim en herringbone. Twill overhemden zijn zachter en kreuken minder snel. Minder werk én lekker comfortabel voor de kerst!

6. Oxford overhemd

Dan hebben we ook nog de Oxford weving. Deze stof is extra dicht, slijtvast en duurzaam. Oxford weving is dikker en zwaarder dan gewoon katoen en is net wat stijver. Naarmate je ze vaker draagt wordt de stof zachter. Het is geschikt voor warme, maar ook koude dagen. De Oxford overhemd heeft een informele smart-casual uitstraling dat netjes genoeg is voor op het werk. De herkenbare glans zorgt voor een laidback, maar nette look. Ook erg mooi voor de kerst.

7. Manchetknopen

Last but not least: manchetknopen. Deze zijn niet te missen als je chique voor de dag wilt komen tijdens kerstmis. Dit is stijlvol en zorgt net voor die chique, finishing touch.  Je slaat de manchet om en zet de punten van de manchet tegen elkaar. Alle knoopsgaten moeten over elkaar liggen. Hierna steek je de manchetknoop door de knoopsgaten en zet je de manchet vast. Het is belangrijk om manchetknopen altijd met een dubbelde manchet te dragen. Manchetknopen zijn dé aanvulling op jouw kerst overhemd.

 


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


Speciaal voor jou geselecteerd

Voir toutes
Dames Jeans
Herenjeans