Wanneer zit een overhemd goed?

Wanneer zit een overhemd goed?

Een overhemd moet goed zitten. Maar wanneer zit een overhemd goed. Er zijn bepaalde richtlijnen als het gaat over hoe je eigenlijk een overhemd moet dragen en waar je dan precies op moet letten. Soms is het gewoon heel duidelijk als je bijvoorbeeld met de grootste moeite de knoopjes dicht krijgt en het hemd zo strak zit dat je bijna niet kan bewegen. Het goed zitten van een overhemd begint altijd met het opmeten van onder andere de boordmaat.

Begin altijd met het opmeten van de belangrijkste maten

Om ervoor te zorgen dat je een overhemd draagt dat goed zit moet je eerste even de juiste maat bepalen. Je begint met het opmeten van de boordmaat. Dit doe je als volgt Je meet de nek rondom op de plaats waar de kraag normaal zit. Onthoud deze maat of nog beter schrijf deze even op een briefje. Meet nooit te strak. Bovendien moet je er altijd nog iets van 1 tot 2 centimeter bij rekenen.

Daarna ga je naar het volgende namelijk de taille omvang meten. Ook hiervoor geld doe het niet te strak. Wat je ook niet moet doen is heel erg je buik inhouden. Dan krijg je een heel vertekend beeld en krijg je aan een eind van het opmeten een veel te kleine maat overhemd. Wanneer is een overhemd te klein als je of te strak opmeet of net als hierboven ineens je buik in gaat houden. Neem een normale houding aan. Vervolgens meet je ook de borstomvang ook hiervoor geld datje het nooit te strak moet opmeten.

Tot slot meet je de mouwlengte. Dat doe je als volgt. Meet vanaf je schouder tot aan de pols eigenlijk tot aan het botje in je pols. Schrijf deze maat op een briefje. Er is echter wel een uitzondering. Misschien draag je regelmatig een jasje of colbert. In dit geval is het mooier dat de mouw van je overhemd een klein stukje zichtbaar is. Dan moet je na het meten er nog even iets van 1of 2 centimeter bij rekenen. 

Kijk in de maattabel bij welke maat je uitkomt

Wanneer is een overhemd te groot als je een te groot maat uitkiest in bijvoorbeeld de maattabel. In een maattabel kan je na aanleiding van het opmeten van de boordmaat, tailleomvang, mouwlengte en borstomvang direct zien welke maat overhemd je moet nemen.

Het is heel goed mogelijk dat je ergens net tussen twee maten invalt. In dat geval kies je voor de grootste maat die wordt aangegeven. De kans is groot dat als je voor de kleinere maat kiest deze niet iets te klein uitvalt. Nu weet je precies welke maat overhemd je moet aanschaffen maar waar moet je nog meer opletten om te weten wanneer een overhemd goed zit.

Hoe weet je of een overhemd goed zit?

Wanneer is een overhemd te klein of hoe weet ik nu of het overhemd dat ik draag precies goed zit? Er zijn een aantal belangrijke punten of richtlijnen waar je aan kan zien of merken dat een overhemd perfect zit of juist niet. Het eerste is de boordmaat. Dat is eigenlijk de belangrijkste maat als het gaat om overhemden. Bij het opmeten heb je als het goed is tussen de een of twee centimeter bij opgeteld. Bij het aantrekken van een overhemd moet er deze ruimte zijn anders is het geen perfect passend overhemd. Een andere richtlijn is de naad van je schouder.

Waar je vooral op moet letten is dat deze naad heel mooi aansluit op je schouder. Een ander belangrijk punt wat helpt om te weten of een overhemd perfect zit is naar de mouwlengte te kijken. Daarbij moet je naar de knokkels op je hand kijken. Houd je arm normaal langs je lichaam en voor een goed passend overhemd moeten de mouw net iets boven je knokkels uitkomen.

Daarnaast kan je het ook zien aan de borst en tailleomvang. Bij het passen of aantrekken van het overhemd mag het nergens knellen of te strak zitten. Je moet de knoopjes normaal dicht kunnen doen. Het is wel de bedoeling dat het overhemd op deze plaatsen mooi aansluit aan je lichaam. Als laatste richtlijn is het rugpand de lengte van het overhemd.

Deze moet goed in je broek of pantalon passen maar maag zeker niet te lang zijn en ook weer niet te kort. Wanneer is een overhemd te groot als de lengte van het overhemd veel te groot of te lang is en je deze bijna helemaal verkreukeld in je broek moet gaan stoppen omdat er anders geen ruimte is.

Wanneer is een overhemd te klein?

Als het rugpand van je overhemd er iedere keer bij de minste of geringste beweging er steeds opnieuw uitschiet. Dat je ieder keer als je gaat bukken of beweegt andere mensen bij wijze van spreken tegen je blote rug aan kijken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Tot slot kan je ook nog even naar de pasvorm kijken. Een overhemd moet comfortabel dragen. Daarom is het ook goed om hier even aandacht aan te besteden. Regular fit of slim fit zijn enkele voorbeelden daarvan. Een overhemd dat comfortabel draagt en ook nog eens goed zit dan heb je het perfect passende overhemd.

Wanneer is een overhemd te groot?

Als de schoudernaad ver tot over de schouders hangt dan is het overhemd waarschijnlijk te groot. Tenzij dit het model is. Het overhemd is ook te groot als je een heleboel stof moet "wegproppen" in je spijkerbroek of pantalon. Je moet ongeveer één vinger tussen de boord en je nek moeten kunnen krijgen. Passen er veel meer vingers tussen of zelfs een hele hand? Dan is je overhemd waarschijnlijk te groot. 

Een perfect passend overhemd dan zie je er altijd netjes gekleed uit

Het kost misschien wat tijd en moeite om deze richtlijnen na te lopen en de juiste maten te bepalen. Maar desondanks dat je het wat tijd en moeite kost heb je er echt heel veel profijt van. Want wanneer een overhemd goed zit geeft dat een hele goede uitstraling. Met andere woorden je ziet er altijd netjes gekleed uit als je een overhemd draagt dat precies aan deze richtlijnen voldoet.

Overigens mogen een paar goed passende overhemden in verschillende kleuren niet ontbreken in je garderobekast. Ze behoren eigenlijk tot de basis garderobe omdat je ze voor verschillende gelegenheden kan dragen. Het kan met of zonder colbert maar zorg altijd dat je het antwoord weet op de vraag: wanneer zit een overhemd goed en kies de juiste maat.


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


Speciaal voor jou geselecteerd

Voir toutes
Dames Jeans
Herenjeans