Wat is seersucker en hoe draag je het?

Wat is seersucker en hoe draag je het?

Je hebt er waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord: seersucker. Het is een eeuwenoude stof, maar relatief onbekend. Daarom stellen wij de geweldige seersucker aan je voor; het is namelijk dé perfecte katoenen zomerstof!

 

Wat is seersucker?

Seersucker is een lichtgewicht katoenen stof die een gerimpeld oppervlak heeft. Het wordt vaak geassocieerd met de zomer omdat het ademend en koel aanvoelt op de huid. De stof wordt ook gekenmerkt door een gestreept patroon, met de strepen iets verhoogd boven het oppervlak van de stof. Deze strepen zijn vaak dun en wit, maar kunnen ook in andere kleuren worden gevonden.

 

Waarom heet het seersucker?

De naam seersucker is gebaseerd op het Perzische ‘’shir o shekar’’, dit betekend melk en suiker. Er wordt vanuit gegaan dat dit hiernaar is vernoemd omdat seersucker zo soepel en zacht is als melk, en zo hoekig als suiker.

 

Waar komt seersucker vandaan?

Hoewel seersucker oorspronkelijk uit India komt, werd het populair in de Verenigde Staten in de jaren 1920. Sindsdien is het een populaire stof voor zomerse kleding, vooral voor mannen. Vooral een seersucker pak met licht- of donkerblauwe strepen was een zeer populair kledingstuk. Nu komen ook opvallendere kleuren voorbij.

 

Hier zijn enkele voorbeelden van kledingstukken die gemaakt kunnen worden van seersucker:

  • Overhemden: Seersucker-overhemden zijn lichtgewicht en ademend, waardoor ze perfect zijn voor warm weer. Ze zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen, waardoor je je eigen stijl kunt kiezen.
  • Broeken: Seersucker-broeken zijn een populaire keuze voor mannen in de zomer. Ze hebben een informele uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
  • Shorts: Seersucker-shorts zijn een andere populaire keuze voor warm weer. Ze zijn lichtgewicht en ademend en kunnen worden gedragen tijdens informele evenementen zoals een barbecue of een dagje aan het strand.
  • Blazers en jasjes: Seersucker-blazers en jasjes zijn geschikt voor informele evenementen in de zomer, zoals bruiloften, tuinfeesten of andere buitenactiviteiten.
  • Jurken: Ook vrouwen kunnen genieten van seersucker. De stof is perfect voor zomerjurken vanwege zijn lichte en ademende eigenschappen. Seersucker-jurken zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, van casual tot formele opties.

 

Heeft seersucker ook nadelen?

Hoewel seersucker een lichte en ademende stof is, heeft het ook zijn nadelen. Het is gevoelig voor kreuken, dus het is belangrijk om het zorgvuldig te strijken of stomen om zijn vorm te behouden. Lees hier de beste tips om je overhemden zo makkelijk en snel mogelijk te strijken. Het is ook niet geschikt voor koud weer, omdat seersucker niet veel warmte vasthoudt.

 

Conclusie

In conclusie, seersucker is een veelzijdige stof die perfect is voor warm weer. Het is geschikt voor veel verschillende soorten kleding, waaronder overhemden, broeken, shorts, blazers, jasjes en jurken. Of je nu op zoek bent naar een casual of formele uitstraling, seersucker kan met alles. Het is een stijlvolle en comfortabele keuze voor de zomer en kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere kledingstukken om je eigen unieke stijl te creëren.

 

Bekijk nu onze seersucker blouses en shop ze nu alvast voor de zomer!


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


Speciaal voor jou geselecteerd

Voir toutes
Dames Jeans
Herenjeans