Wat voor overhemd draag je bij een buikje?

Wat voor overhemd draag je bij een buikje?

Voor mensen met een buikje kan het soms lastig zijn om het juiste overhemd te vinden. Je wilt natuurlijk niet dat je buik wordt geaccentueerd, dat de knoopjes openspringen of dat het overhemd scheurt. Ook wanneer je een maatje meer hebt, is het belangrijk om voor een overhemd te kiezen die comfortabel zit en waar je je goed in voelt.

 

Grote maten

We vinden grote maten belangrijk, daarom lopen onze maten tot aan XXXL. We bieden grote maten aan omdat we het belangrijk vinden dat iedereen van onze hoogwaardige overhemden kan genieten, buikje of niet. Om er goed uit te zien in een overhemd is het namelijk erg van belang om de juiste maat te kiezen. Wanneer je een buikje hebt maar een overhemd draagt die een maatje te klein is, zal het sneller scheuren en openspringen. Ook zal het niet prettig zitten en benadrukt dit juist alleen maar de buik. Je zult extra goed de lijnen van je lijf zien, die je juist liever niet wilt laten zien. Maak daarom altijd gebruik van de maattabel en meet jezelf goed op. Let ook op dat het overhemd niet knelt wanneer je je armen boven je hoofd beweegt.

Regular fit

Er zijn een heleboel verschillende soorten fits zoals slim fit, regular fit, modern fit etc. Geen zorgen: voor ieder figuur is er wel een pasvorm. Voor een gemiddeld postuur heb je de modern-fit en de regular-fit. Wanneer je denkt aan een overhemd voor een dikke buik kan de regular-fit goed van pas komen. Hierbij is de breedte van de borst en buik gelijk. Dankzij de rechte pasvorm voorkom je dat het overhemd op een plek te strak zit en hou je genoeg bewegingsruimte over. Ook ideaal nadat je uit eten bent geweest; dan is het heerlijk om nog wat extra ruimte over te hebben in je overhemd.

Let op kwaliteit

Kleding van goede kwaliteit kan een enorm verschil maken op je uiterlijk. Een slanke puber kan nog wegkomen met een Zeeman T-shirt, maar als je een dikke buik hebt kan zo een T-shirt er juist voor zorgen dat je sneller zweet en dat het materiaal op de verkeerde plekken je lichaam accentueert. Synthetische stoffen van laag kwaliteit scheuren sneller, zien er goedkoop uit en kunnen zorgen voor onaangename luchtjes. Wij verkopen overhemden van hoogwaardig, ademend materiaal voor optimale comfort. Zo zit je overhemd comfortabel, verdoezel je de dikke buik en zie je er op-en-top uit.

Optisch slanker lijken

Donkere kleuren en verticale strepen zorgen ervoor dat je slanker oogt en dat je dikke buik minder opvalt. Probeer bijvoorbeeld een donkerblauw, zwart of grijs overhemd of een overhemd met verticale strepen. Dit kun je combineren met een colbert of blazer. Daarnaast kan een T-shirt met V-hals de romp er langer uit lagen zien waardoor je er smaller uitziet. Ook een overshirt zoals een lumberjack helpt om de dikke buik minder te laten opvallen.

Vorm

Het wordt vaak gezien als stijlvol om je overhemd in je broek te doen. Maar bij een dikke buik wordt het juist aangeraden om je overhemd los te dragen. Let erop dat het overhemd nog steeds je buik bedekt wanneer je je armen omhoog doet. Ook laagjes helpen om de dikke buik te verbergen. Zoals eerder genoemd is een colbert of blazer over een overhemd een goed idee. Maar je kunt ook een effen shirt combineren met een open blouse of denim jacket.

Stretch

Natuurlijk is de welbekende stretchstof niet te vergeten. Een overhemd met stretch zit aangenaam en vormt zich mee met je lichaam. Zo voorkom je vetrandjes en verdoezel je jouw buikje. Ook kun je er heerlijk in bewegen en is het ideaal wanneer je iets moet doen wat veel fysieke activiteit vergt. Onthoud wel dat ook bij stretch het belangrijk is dat de kleding niet de klein is: de stof zal niet altijd zo ver meerekken en het zal dan niet meer comfortabel zitten.

Accessoires

Met behulp van accessoires kun je de aandacht van je buik naar andere delen van je outfit verleggen. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle stropdas. Bonuspunten als de stropdas een printje of opvallend kleurtje heeft. Combineer deze met een mooie riem en hippe schoenen en je buik valt al veel minder op! Ook opvallende jasjes, zonnebrillen, hoofddeksels en tassen laten een dikke buik minder opvallen.

Een wereld van verschil

Kort samengevat moet je dus met name letten op de maat, pasvorm en kwaliteit van het overhemd. Hiermee kun je al snel een wereld van verschil maken. Daarnaast zal een meerekkend stof ook goed meehelpen bij een dikke buik. Vergeet niet het gebruik van accessoires en de optische tips om het lichaam slanker te laten lijken, en je zult al snel het verschil zien.


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


Speciaal voor jou geselecteerd

Voir toutes
Dames Jeans
Herenjeans