Welk overhemd onder een blauw pak?

Welk overhemd onder een blauw pak?

Een blauw pak is al jaren in de mode. Het model en de tint zullen iets variëren door de jaren heen, maar het principe van het blauwe pak blijft. Stijlvol en tijdloos dus. Maar welk overhemd draag je nu onder een blauw pak?
Het is goed om allereerst te kijken naar de tint blauw. Een lichtblauw pak matched namelijk bij andere kleuren dan een kobalt blauw pak of donkerblauw pak.

 

Welk overhemd onder lichtblauw pak?

Onder lichtblauwe pakken, kun je eigenlijk het beste een mooi kraakwit overhemd dragen. Hierdoor komt het pak mooi fris uit en leg je de nadruk op de lichtblauwe kleur.
Je draagt er dan een lichtblauwe stropdas bij in de kleur van het pak, dus ton-sur-ton. Ook kun je kiezen voor een wit strikje of overhemd. Om het geheel dan iets spannender te maken kies je voor een satijnen stof of een structuur print.
Naast wit kun je ook een donkerblauw overhemd dragen onder een lichtblauw pak. Dit maakt het geheel net iets verrassender dan het standaard witte overhemd. Draag er dan een donkerblauwe of blauw geblokte stropdas op, in dezelfde kleur als het overhemd.
Lichtblauwe pakken zagen we afgelopen seizoenen een opmars maken in de bruiloft branche en de verwachting is dat we komende seizoenen alleen maar meer lichtblauwe pakken zien. Want, lichtblauw is lekker fris en vrolijk voor het seizoen én niet zo warm als donkere kleuren.

Welk overhemd onder kobalt- of midden blauw pak?

Onder een midden blauw pak zijn al iets meer opties mogelijk. Een wit overhemd is ook in deze combinatie nog het meest gekozen. Een wit overhemd steekt mooi af bij een kobalt blauw pak. Draag er dan mooie, helderwitte sneakers onder. Je zou ook kunnen kiezen voor een lichtblauw overhemd of lichtgrijs overhemd. Om het geheel iets spannender te maken kies je een overhemd met structuur print of all-over-print.
Ook zwart is te combineren met midden blauw. Sommige mode fanaten beweren dat zwart en donkerblauw ab-so-luut niet mag, dus zorg ervoor dat je pak niet te veel naar donkerblauw neigt. Maar een midden blauw pak in combinatie met zwart geeft een krachtige, mysterieuze look.

Welk overhemd onder donkerblauw pak?

Een donkerblauw pak is een echte klassieker. Deze zie je op zakelijke gelegenheden, bruiloften en begrafenissen. Een echte all-rounder dus.

Onder een donkerblauw pak draag je het liefst een wit overhemd, een lichtgrijs overhemd of een lichtblauw overhemd. Ook hier kun je weer kiezen voor een structuur, of een printje om het geheel op te leuken.

Om de combinatie van een donkerblauw pak en wit overhemd een twist te geven kun je kiezen voor een opvallende stropdas of strik.

 

Conclusie

Een blauw pak is dus een echte klassieker. Het donkerblauwe pak is al jarenlang een favoriet en ook lichtblauwe pakken zie je de laatste tijd steeds meer op bijvoorbeeld bruiloften. Met een wit overhemd kun je de plank niet misslaan. Maar bij middenblauwe en donkerblauwe pakken kun je ook makkelijk grijpen naar een lichtblauw of lichtgrijs overhemd.

Benieuwd naar onze collectie overhemden? Bekijk de collectie slim fit heren overhemden hier


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


Speciaal voor jou geselecteerd

Voir toutes
Dames Jeans
Herenjeans